از مونتسکیو

به عقیده مونتسکیو در همه این(in all of) زمینه ها(fields) باید به موضوع(subject) است. توجه داشت. اگر در آب و هواهای مختلف مشرب و تمایل ذهنی و احساسات قلبی ، سخت از هم متفاوت باشند، قوانین نیز باید با تنوع آن مشرب  ها و احساسات(feelings) مناسبت و تطابق داشته باشند.” نوع حکومت و نهاد هایی که برای مردم(nations,people) اروپای شمالی مناسب است. قطعا(Certainly) برای سیاهپوستان آفریقای مرکزی زیان آور و بی ثمر خواهد بود.

طرح کلی بحث مونتسکیو در این زمینه به خودی خود چیزی ساده است. اگر ما به دنبال برخی هدف های مشترک – همچون صلح و ثبات اجتماعی و کامروایی و سعادتمندی- باشیم، با توجه به شرایط مختلف زیست افراد بشر، راه های رسیدن(reach to) به این هدف ها کدام است؟ نهاد های یک کشور:

باید با آب و هوا… کیفیت خاک ، وضعیت {جغرافیایی}، وسعت سرزمین، اشتغالات اصلی بومیان از قبیل کشاورزی ، شکاورزی ، یا گله داری، مناسبت داشته باشد. همچنین باید با میزان آزادی که قوانین اساسی برای مردم قائل است و نیز با دین و گرایش ها و همچنین منابع ثروت و تجارت و آداب ورسوم و عرف و جمعیت کشور نامربوط نباشد…بنابراین نهاد های هر جامعه ای باید با در نظر گرفتن جهات فوق مورد توجه قرار گیرند.

جونز، ویلیام تامس.(۱۳۸۳). خداوندان اندیشه سیاسی. جلد دوم. ترجمه علی رامین. انتشارات علمی و فرهنگی.  صص ۹۰۰-۹۰۱

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *